€110,00

Rains
String W Jacket Storm

Maat
Artikelnummer: 18040

De String W Jacket is een jasje in een kort silhouet. Het ontwerp heeft elastische manchetten, schuine voorzakken en ventilatieopeningen onder de armen. De jas kan op jouw lichaam worden aangepast met een trekkoord in de zoom, terwijl de overslag met drukknoopsluiting en de kenmerkende capuchon de look afmaken.

  • Waterdicht
  • Winddicht
  • Lichtgewicht 
  • 100% polyester met polyurethaancoating
Bestellingen boven de 50,- worden gratis verzonden, bij bestellingen onder de € 50,- worden de tarieven van PostNL gehanteerd.

Wij verzenden met de pakketservice van PostNL. Voor de verzendkosten naar andere landen, kunnen de prijzen afwijken. Indien je een artikel wilt terugsturen wordt er verwacht dat je dit bij een PostNL punt doet en kiest voor Track&Trace of aangetekend verzenden. Het risico van retourneren zijn voor rekening van de koper. Wij raden aangetekend verzenden aan.

Ruilen & retourneren
Hoe werkt het retourneren?

Vul het retourformulier in en kies 1 van de 2 retourmanieren.

Mocht het artikel niet aan je verwachting voldoen, dan kan je het maximaal 10 dagen na leverdatum retourneren. Het bijgevoegde retourformulier dien je volledig ingevuld bij de retourzending toe te voegen waarbij duidelijk aangegeven is welk artikel je waarom wil retourneren. Beschik je niet meer over het retourformulier? Neem dan met ons op of download het Algemeen Herroepingsformulier.

Er zijn twee manieren om je bestelling te retourneren:
  • 1. Gratis retour brengen in één van onze winkel.
  • 2. Meest gekozen methode: Je kunt het pakket wegbrengen bij een PostNL punt binnen Nederland.
Je kunt je pakket gemakkelijk retouneren via een PostNL punt. Zorg dat je ons adres vermeld op het pakket en het retourformulier volledig ingevuld hebt toegevoegd in het pakket.

Voor een snelle en goede verwerking van het teruggestuurde artikel is het volgende van belang:
Zorg dat je de artikelen altijd terug stopt in dezelfde verpakking/hetzelfde plastic zakje als waar je het uit gehaald hebt. Geef je je pakket af bij PostNL en zorg dat het retouradres duidelijk zichtbaar is en het pakket stevig is ingepakt. Na ontvangst en controle van de retourzending wordt de terugbetaling verwerkt op dezelfde wijze als waar de bestelling mee betaald is. Binnen +/- 5 werkdagen na ontvangst van jouw retour kan je de terugbetaling verwachten. Ruilen? Indien je hebt aangegeven dat je een artikel wilt omruilen, zullen wij indien voorradig een nieuwe maat/kleur toesturen. De artikelen moet in de originele verpakking of een andere gelijkwaardige, stevige verpakking worden geretourneerd. De gemaakte verzendkosten zijn voor je eigen rekening. De verzendkosten voor het daaropvolgend nieuw opgestuurde artikel zijn voor ons. Het risico van het retourneren zijn voor rekening van de koper. De artikelen worden niet teruggenomen indien het artikel: Beschadigd is of slijtage vertoond. Gedragen is (buiten het normale passen om). Je hebt getracht een gebrek te herstellen De gebruiksaanwijzing en/of gebruiksinstructies niet zijn opgevolgd.
Bekijk voor het wassen van een nieuw kledingstuk goed de wasvoorschriften op het label. Bij handwas geldt altijd het volgende: vooral kleding met contrasterende kleuren nooit in het water laten staan. Er kan dan namelijk kleurafgifte ontstaan op de lichtere delen. Het kledingstuk mag om die reden ook niet te nat te drogen worden gelegd. Rol het artikel eerst in een handdoek goed droog, breng het terug in model en laat het vervolgens liggend drogen.
Katoen
Katoen
Belangrijkste eigenschappen:
Sterk en slijtvast
Goed vochtabsorberend
Kan krimpen in de was
Houdt de warmte niet vast
Ademend
Kan kreuken bij drogen en wassen, afhankelijk van de afwerking

Katoen met contrasterende kleuren of een dessin kan doorlopen. Dat risico wordt kleiner als u het kledingstuk de eerste paar wasbeurten op de hand wast of apart in de machine op maximaal 40ºC. In beide gevallen kunt u een anti-doorloop-doekje gebruiken. Gebruik weinig vloeibaar wasmiddel en voeg 1 dl natuurazijn toe, dat houdt de kleuren beter vast. Laat bij handwas uw kledingstuk nooit in het water staan en leg de kledingstukken nooit te nat te drogen (eerst in een handdoek rollen om het droger te maken) om doorlopen te voorkomen.
Katoen
Linnen
Belangrijkste eigenschappen:
Fijne luchtige stof
Vochtabsorberend
Houdt de warmte niet vast
Kreukt en krimpt
Mengingen kreuken ook, soms in mindere mate
Niet goed bestand tegen chloor

Linnen met contrasterende kleuren of een dessin kan doorlopen. Was een linnen kledingstuk daarom zeker de eerste paar wasbeurten op de hand of apart in de machine (maximaal 30ºC). In beide gevallen kunt u een anti-doorloop-doekje. Gebruik weinig vloeibaar wasmiddel en voeg 1 dl natuurazijn toe, dat houdt de kleuren beter vast. Laat bij handwas het kledingstuk nooit in het water staan. Breng het kledingstuk in model voordat u het laat drogen.
Katoen
Wol
Belangrijkste eigenschappen:
Ventileert
Natuurlijke vezels
Draagt warm
Kreukt niet
hoe zachter de wol, des te gevoeliger voor krimp en pillen

Je kunt een wollen kledingstuk met de hand wassen of in de machine op een wolprogramma (zonder centrifugeren!). Altijd een speciaal wolwasmiddel plus 1 dl natuurazijn gebruiken.

Handwas: gebruik ruim water van maximaal 30ºC. Was het kledingstuk met weinig beweging (vooral niet wrijven of wringen!). Laat het niet in het water staan, om doorlopen van kleuren te voorkomen. Goed uitspoelen met lauw water.

Machinewas:selecteer een speciaal wolprogramma op maximaal 30ºC. De trommel mag alleen schudden, niet draaien. Let op: de meeste wolprogramma's centrifugeren te lang. Wol mag uitsluitend kort, ca. 1 minuut, worden gecentrifugeerd op een laag toerental (400). Stel daarom centrifugeren apart in en blijf naast de machine staan om het centrifugeren na een minuut handmatig stop te zetten. Rol uw kledingstuk in een handdoek en laat het (weer uitgerold) liggend drogen.
zijde
Zijde
Belangrijkste eigenschappen:
Sterk
Elastisch
Koel in de zomer, warm in de winter
Gevoelig voor transpiratie
Kan verkleuren in zonlicht

Alleen met uiterste zorgvuldigheid kan je zijde op de hand wassen op maximaal 30ºC. Voeg 1 dl natuurazijn toe en een paar druppels speciaal zijdewasmiddel. Gebruik een anti-doorloop-doekje om doorlopen van kleuren tegen te gaan (verkrijgbaar bij de drogist).Laat je kledingstuk nooit in het water staan. Spoel het goed uit met lauw water en druk het water er losjes uit (niet wringen!). Rol het kledingstuk voorzichtig in een handdoek en hang het (weer uitgerold) te drogen. Zijde mag nooit in de droger! Je kunt het strijken als het nog licht vochtig aanvoelt.
Halfnatuurlijke vezels
Halfnatuurlijke vezels
Er zijn 4 soorten halfnatuurlijke vezels: viscose, cupro, modal en triacetaat. Deze worden gemaakt van cellulose; kunstmatig vervaardigde vezels op basis van de natuurlijke grondstof hout.

Belangrijkste eigenschappen:
kreukgevoelig
draagt net zo comfortabel als katoen
in natte toestand kwetsbaar

Wassen op maximaal 40ºC en niet of nauwelijks centrifugeren of uitslaan. Wees ook voorzichtig met het centrifugeren van kledingstukken met een voering van triacetaat of viscose. Nooit in de droger. Je kan het kledingstuk in een handdoek rollen en (weer uitgerold) liggend laten drogen.
Synthetische vezels
Synthetische vezels
Er zijn 3 soorten synthetische vezels: polyester, acryl en polyamide. De grondstoffen voor deze vezels worden gewonnen uit aardolie.

Belangrijkste eigenschappen:
kreukt niet of nauwelijks (daardoor heel praktisch voor op reis)
droogt snel
elektrostatische oplading mogelijk

Kan net zo goed met de hand als in de machine gewassen worden, maximale temperatuur 40ºC. Om kreuken te voorkomen is het aan te raden om na het laatste spoelbad kort of helemaal niet te centrifugeren. Rol het kledingstuk in een handdoek en hang het daarna (weer uitgerold) uit. Tip: wasverzachters maken deze stoffen minder elektrostatisch en vergemakkelijken bovendien het strijken.